Μπορεί το ρουζ να αντικαταστήσει το highlighter; Η απάντηση είναι ναι!

Ευαγγελία Αλπίδου
Μπορεί το ρουζ να αντικαταστήσει το highlighter; Η απάντηση είναι ναι!

@maryphillips

Launchmetrics.com/spotlight

6 ρουζ σε μορφή στικ που χαρίζουν ένα φυσικό lifting στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Κι όμως δεν είναι ούτε το concealer ούτε το bronzer τα πιο δημοφιλή προϊόντα στο μακιγιάζ. Το Νο1 προϊόν που αγαπούν οι makeup artists και οι beauty lovers στο TikTok είναι το ρουζ. Το ρουζ δεν έχει καμία σχέση με το προϊόντα που χρησιμοποιούσαμε στα 90s και 00s. Είναι ένα beauty item που έχει αλλάξει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στον τρόπο εφαρμογής του όσο και στη μορφή του.

Balletcore makeup: 3 απλά βήματα για να πετύχεις το μακιγιάζ της μπαλαρίνας

Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα multitasker προϊόν αφού εκτός από ζυγωματικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σκιά για να φωτίσει το βλέμμα, αλλά και να χαρίσει ένα φυσικό ροζ χρώμα στα χείλη. Οι makeup experts, μέσα από τα social media και τα φαντασμαγορικά catwalks δείχνουν τους πιο σύγχρονους τρόπους για το πως μπορεί να φορεθεί το ρουζ και να κολακεύσει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά.

Ρουζ vs Highlighter

Rojas-bks-F24-043.jpg

Πλέον το ρουζ, δεν μπαίνει επάνω στα «μήλα» του προσώπου -η εφαρμογή σε εκείνο το σημείο θεωρείται πλέον ξεπερασμένη- αλλά στη θέση του highlighter! Μπορεί, δηλαδή, να το αντικαταστήσει; Η απάντηση είναι ναι! Τα υγρά ρουζ ή σε μορφή στικ εκτός από το χρώμα χαρίζουν κι ένα φυσικό φως στα χαρακτηριστικά του προσώπου που το κάνει να διαρκεί όλη μέρα. Αυτή, λοιπόν, τη λάμψη και το glow φινίρισμα που δημιουργεί το ρουζ επάνω στα ζυγωματικά, μπορεί να αντικαταστήσει τη λάμψη του κλασικού highlighter.

Γιατί χρειάζεσαι τους αντιοξειδωτικούς ορούς στην ρουτίνα περιποίησης

Στην αγορά υπάρχουν ρουζ με shimmer τα οποία αφήνουν επάνω στην επιδερμίδα ένα ιριδίζον εφέ και με το που πέσουν επάνω οι ακτίνες του ήλιου δημιουργούν ένα εκτυφλωτικό αποτέλεσμα. Το ρουζ, λοιπόν, τοποθετείται επάνω ακριβώς στο κόκαλο στα ζυγωματικά του προσώπου, -στη θέση του highlighter- δημιουργώντας ένα ανορθωμένο βλέμμα, ένα φυσικό lift up!

Ωστόσο, αν θες να προσθέσεις extra λάμψη στο μακιγιάζ σου, τοποθέτησε επάνω ακριβώς από το ρουζ λίγο highlighter ταμποναριστά με το δάχτυλό σου και... είσαι έτοιμη!

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά από τα αγαπημένα μας ρουζ σε στικ που λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά. Είναι εύκολα στη χρήση τους και χαρίζουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που διαρκεί. Ρίξε μία ματιά...

Magic lips! Αυτά τα nude μολύβια χειλιών ταιριάζουν με όλα τα κραγιόν